dimarts, 14 d’octubre del 2014

Visita del missioner combonià José Rubió Aguerri

«Id, pues, y haced discípulos a todas las gentes bautizándolas en el nombre del Padre y del Hijo y del Espíritu Santo, y enseñándoles a guardar todo lo que yo os he mandado» (Mt 28, 19-20)


La Jornada Mundial de les Missions és coneguda a Espanya com DOMUND i es celebra en tot el món cada quart diumenge del mes doctubre. Enguany el DOMUND cau en el diumenge dia 19. El DOMUND és una crida a latenció sobre el fet de que tots els cristians som evangelitzadors i que per tant, tots també som missioners. Com a missioners hem de contribuir a la tasca de donar a conèixer el missatge de Jesús, tant a casa nostra com als llocs on lEsglésia encara no està del tot assentada.
Aquests són els llocs coneguts com a Territoris de Missió, estan confiats a la Congregació per a lEvangelització dels Pobles i depenen en gran mesura de la feina dels missioners. 
Levangelització que porten a terme els missioners no consisteix només en predicar amb la paraula el missatge de lEvangeli, sinó, sobretot, en predicar amb lexemple de les seves vides autènticament evangèliques. Així, els missioners estan sempre al costat dels més necessitats daquests llocs, treballant amb ells per millorar les seves vides i aportant-los-hi un bri desperança.
Amb el DOMUND, lEsglésia intenta reunir i fer arribar els esforços de tota lEsglésia cap als seus missioners, des de les seves oracions fins a les necessàries aportacions econòmiques.

El pare José Rubio ha estat desenvolupant la seva missió
durant els darrers anys a la zona nord-est del Congo, en
concret a la ciutat d’Isiro i els seus voltants.
 
Per aquest motiu, per animar la campanya del DOMUND a la diòcesi dEivissa i Formentera, enguany ens ha visitat el missioner combonià José Rubio Aguerri. El P. Rubio és missioner des de fa 38 anys. Tots aquests anys ha estat treballant a lactual República del Congo (antic Zaire). Aquest aragonès ple denergia ens ha explicat als alumnes i professors del col·legi La Consolació cóm és la vida a lÀfrica que ell coneix i com es desenvolupa el treball de missioner. Ens ha parlat de les realitats africanes, de la gran riquesa en matèries primeres que atresora el continent i la immensa pobresa material dels seus habitants, en part per culpa de les multinacionals occidentals. Ens ha parlat també de cóm és viure en mig duna vida de guerra, dels costums, dels menjars i de lalegria que malgrat tota ladversitat poden demostrar els africans. Ens ha ensenyat, també, cóm no només Déu no ha deixat abandonats als seus fills africans, sinó que dalguna manera la veu de Déu se sent amb més intensitat entre la gent humil daquest continent.
La visita del P. Rubio ha estat una gran oportunitat dapropar-nos a lalegria de la missió, a la joia de lanunci de lEvangeli arreu del món, des del llunyà Congo fins aquí, a la nostra Eivissa. A tot arreu hem de ser missioners.