dilluns, 20 d’octubre del 2014

Erradicació de la pobresa

Aquest cap de setmana que hem deixat enrera ha tingut dos dates importants per a la conscienciació per erradicar la pobresa al món. La primera data va ser el divendres, 17 d'octubre. Aquest dia, des de 1993, és el dia internacional per erradicar la pobresa, és a dir, per conscienciar al voltant de la necessitat de lluitar per un món més equilibrat i just.
Per fer-vos una idea de quins són alguns dels països més pobres del món us deixem aquest link:

África: el mapa de los 10 países más pobres del mundo

El mateix dia 17 la nostra escola va assistir a la missa de principis de curs. Tots els alumnes des de tercer de primària fins a segons de batxillerat assistiren acompanyats dels professors. En aquesta celebració pregarem per gaudir d'un bon curs, en tots els sentits, acadèmic i personal, però, també, recordarem els que més pateixen. En aquest sentit els nostres alumnes ofertaren les guardioles del Domund que ells han utilitzat per recollir diners. Aquests diners seran enviats a diferents parts del món per ajudar a desenvolupar molts projectes que porten a terme els nostres missioners. El diumenge 19 d'octubre va ser la Jornada Mundial de les Missions. Una jornada per donar la possibilitat a cada un de nosaltres de participar en aquests projectes dels que parlavem. El principal objectiu dels missioners és donar a conèixer el missatge de Jesús, però aquest missatge, com no pot ser d'una altra manera, va acompanyat d'ajudar als fidels en qualsevol dels seus problemes: alimentació, salut, educació, etc. Per això tots ens hem de sentir orgullosos de poder col·laborar, de diferents maneres, en les tasques que desenvolupen aquests missioners.
Us deixem ara, un link amb el missatge del Papa Francesc per les missioners:

Mensaje del Papa Francisco- Domund 2014

Hem de ser conscients, creients i no creients, de les necessitats del món, de cap altra manera podriem entendre el patiment de tantes persones. La pobresa va associada no només a la necessitat d'una alimentació equilibrada i d'un sostre sinó també a l'enfermetat, la violència, la solitud, etc. Donem no només els diners que poguem sinó també l'alegria de compartir el que tenim.