dilluns, 21 d’octubre del 2013

XERRADA DEL MISSIONIER TONI



 

 

 

Xerrada del missioner Toni




                Aquesta última xerrada que ens ha donat el missioner ha estat molt interessant. Comentant amb els companys, vàrem arribar a la conclusió que aquest sacerdot ens va contar experiències seves d’una forma molt propera als adolescents i que és un ‘’tiu’’ enrotllat. Jo dono la raó als companys perquè sí que és cert que en certes expressions i paraules es va atracar a nosaltres, i fàcilment, i de seguida, va captar la nostra atenció. Però, també, penso que a aquest home se l’havia d’escoltar d’una altra manera, i veure i pensar un poc més enllà els temes que plantejava.


            Ell en diferents ocasions de la xerrada ens va posar preguntes retòriques en les que nosaltres reflexionàvem sobre el tema i després ja ell continuava amb les explicacions dels diferents temes de la conferència. Va parlar en primer lloc del tipus de vida, de la sort que tenim nosaltres de tenir el que tenim i de la forma en que ho tenim. Ens va posar com a exemple una anècdota seva que va viure a Sudàfrica i que va ésser molt emocionant per a ell.


            Va exercir de missioner a Sudàfrica durant 12 anys i allí va coincidir amb un noi anomenat Ashley. Ashley era un nen molt llest, molt treballador i molt fort. Tenia un germà petit també llest com ell o potser més, deia en Toni. Amb un company de la campanya missionera a Sudàfrica, el nostre missioner va aconseguir una plaça per Ashley a una escola privada, on eren 50 nens per classe. Per Ashley aquell regal va marcar la seva vida, no parava de dir que a l’escola pública eren 200 nens a classe i que seien 2 en sa taula i 2 en sa cadira... impossible atendre a classe amb dos esquenes davant! En Toni ens contava aquesta història com si no la coneixes, estava fascinat com nosaltres.


            Vàrem estar parlant finalment dels comportaments de la societat d’avui en dia. Hi ha diferents comportaments de la gent d’avui en dia que no són molt correctes, ni tampoc estan ben vists. Va posar l’exemple dels personatges famosos que surten a la premsa rosa. Aquesta gent que només té com a objectius en la vida guanyar sous i ser conegut o coneguda per la societat que els veiem a ells per sa televisió. Nosaltres, els joves i adolescents, no ens hem de fixar en aquesta gent que surt en televisió i premsa rosa perquè no són bons models pels cristians. Però, és molt difícil no influir-se per aquesta gent...


            En conclusió, la xerrada d’aquest missioner va estar molt entretinguda i tots els alumnes de ses 3 classes de 4t d’ESO participarem bastant. Les reflexions que ens va deixar i les històries que ens va contar ens han fet pensar. Hem de poder viure feliços i poder passar-ho bé a la vegada.

Lorenzo Aznarez, 4t ESO